Upgraded from 12.10.5 and now getting 404 errors for NLU intent

I am running the windows standalone version connected to postgres. All I’m trying to do is run a small QnA bot with nothing fancy as a test for a client. I also tried deleting all the .cache and .temp-cache folders to get the modules to reload and still hitting the same issue. One thing that I thought was strange in the error message is that it’s pointing to a file in a folder named “c:\snapshot\build-windows…” but I don’t have that folder on my server. Is there a new setting that was added for the current version that sets this filepath?

I have a local language server and duckling that i started manually. After watching both fully start up, then i run the bp.exe in it’s own command window. I tried running it with normal AND administrator permissions and the error is still the same.

See below for my startup log. Errors on the bottom!

=================
10/08/2021 09:56:33.362 Launcher ===========================================================================
Botpress Server
Version 12.26.5 - Build 20211006-2320_BIN - OS: win32
===========================================================================
10/08/2021 09:56:33.362 Launcher App Data Dir: “C:\Users\mhemry\AppData\Roaming\botpress”
10/08/2021 09:56:33.377 Launcher Using 11 modules
? analytics
? basic-skills
? builtin
? channel-web
? code-editor
? examples
? hitl
? misunderstood
? nlu
? testing
? qna
? bot-improvement (disabled)
? extensions (disabled)
? ndu (disabled)
? nlu-extras (disabled)
? nlu-testing (disabled)
? uipath (disabled)
10/08/2021 09:56:42.924 Server Loaded 11 modules
10/08/2021 09:56:43.393 CMS Loaded 11 content types
10/08/2021 09:56:44.018 Server Discovered 5 bots, mounting them…
10/08/2021 09:56:48.470 [NLU] Launcher ===========================================================================
Botpress Standalone NLU
Version 0.1.7 - Build 20211006-1113_BIN
===========================================================================
10/08/2021 09:56:48.501 [NLU] Launcher Loading config from environment variables
10/08/2021 09:56:48.501 [NLU] Launcher authToken: enabled (only users with this token can query your server)
10/08/2021 09:56:48.501 [NLU] Launcher limit: disabled (no protection - anyone can query without limitation)
10/08/2021 09:56:48.501 [NLU] Launcher duckling: enabled url=http://localhost:8000
10/08/2021 09:56:48.501 [NLU] Launcher lang server: url=http://localhost:3100
10/08/2021 09:56:48.501 [NLU] Launcher body size: allowing HTTP requests body of size 2mb
10/08/2021 09:56:48.501 [NLU] Launcher models stored in the database
10/08/2021 09:56:48.501 [NLU] Launcher batch size: allowing up to 1 predictions in one call to POST /predict
10/08/2021 09:56:51.688 [NLU] Launcher NLU Server is ready at http://localhost:3200/
10/08/2021 09:56:51.970 [Messaging] Launcher ===========================================================================
Botpress Messaging
Version 0.1.13 - Build 20210923-1150_BIN
===========================================================================
10/08/2021 09:56:52.532 [Messaging] Launcher Using channels: messenger, slack, teams, telegram, twilio, discord, smooch, vonage
10/08/2021 09:56:52.548 [Messaging] Launcher Messaging is listening at: http://localhost:3101
10/08/2021 09:57:02.532 [Studio] Launcher ===========================================================================
Botpress Studio
Version 0.0.39 - Build 20211006-2119_BIN
===========================================================================
10/08/2021 09:57:02.563 [Studio] Server Loaded 11 modules
10/08/2021 09:57:02.767 [Studio] CMS Loaded 11 content types
10/08/2021 09:57:03.454 [Studio] Server Discovered 5 bots, mounting them…
10/08/2021 09:57:03.735 [Studio] Server Started in 1203ms
10/08/2021 09:57:03.735 [Studio] Launcher Studio is listening at: http://localhost:4000
10/08/2021 09:57:05.143 BotService Cannot mount bot “hitl-debug” [Error, while mounting bot in module qna: Error: Request failed with status code 404
for url /mod/nlu/intents]
STACK TRACE
Error: while mounting bot in module qna: Error: Request failed with status code 404 for url /mod/nlu/intents
at ModuleLoader.loadModulesForBot (C:\snapshot\build-windows\packages\bp\dist\core\modules\module-loader.js)
at runNextTicks (internal/process/task_queues.js:62:5)
at processImmediate (internal/timers.js:429:9)
at process.topLevelDomainCallback (domain.js:137:15)
10/08/2021 09:57:05.612 BotService Cannot mount bot “chatbot” [Error, while mounting bot in module qna: Error: Request failed with status code 404 for
url /mod/nlu/intents]
STACK TRACE
Error: while mounting bot in module qna: Error: Request failed with status code 404 for url /mod/nlu/intents
at ModuleLoader.loadModulesForBot (C:\snapshot\build-windows\packages\bp\dist\core\modules\module-loader.js)
10/08/2021 09:57:05.690 BotService Cannot mount bot “smalltalk” [Error, while mounting bot in module qna: Error: Request failed with status code 404 f
or url /mod/nlu/intents]
STACK TRACE
Error: while mounting bot in module qna: Error: Request failed with status code 404 for url /mod/nlu/intents
at ModuleLoader.loadModulesForBot (C:\snapshot\build-windows\packages\bp\dist\core\modules\module-loader.js)
10/08/2021 09:57:05.721 BotService Cannot mount bot “ridesharebot” [Error, while mounting bot in module qna: Error: Request failed with status code 40
4 for url /mod/nlu/intents]
STACK TRACE
Error: while mounting bot in module qna: Error: Request failed with status code 404 for url /mod/nlu/intents
at ModuleLoader.loadModulesForBot (C:\snapshot\build-windows\packages\bp\dist\core\modules\module-loader.js)
10/08/2021 09:57:05.783 BotService Cannot mount bot “chatbot-v1” [Error, while mounting bot in module qna: Error: Request failed with status code 404
for url /mod/nlu/intents]
STACK TRACE
Error: while mounting bot in module qna: Error: Request failed with status code 404 for url /mod/nlu/intents
at ModuleLoader.loadModulesForBot (C:\snapshot\build-windows\packages\bp\dist\core\modules\module-loader.js)
10/08/2021 09:57:05.783 Server Local Action Server will only run in experimental mode
10/08/2021 09:57:05.908 Server Started in 32515ms
10/08/2021 09:57:05.924 Launcher Botpress is listening at: http://localhost:3000
10/08/2021 09:57:05.924 Launcher Botpress is exposed at: https://mywebsite.com

Also, when I view the flows screen I get an error as well and in the logs it shows >>

10/08/2021 10:04:41.202 [Studio] HTTP [chatbot-v1] [Error, Error saving flow: Error: Request failed with status code 400]
STACK TRACE
Error: Error saving flow: Error: Request failed with status code 400
at C:\snapshot\studio\packages\studio-be\out\studio\flows\flows-router.js

With a similar file path pointing to “c:\snapshot…” – is there something I can download and install at this file path to stop these issues?

When I updated from 12.12. to 12.26. recently, I had quite a few errors on the console, potentially similar to yours. But it just kept migrating and rebooting, at the end I rebooted once more and it worked afterwards.

QNA was one of the modules removed from the list in botpress.config.json, so I think that might be one of the reasons.

Was qna replaced by a different module that I should be using instead? I’m also seeing a similar error on the workflow screen so I’m thinking it might be related to the missing path at >>

c:\snapshot\

  • build-windows\packages\bp\dist\core\modules\module-loader.js
  • studio\packages\studio-be\out\studio\flows\flows-router.js

For your installation, are you using the regular windows version of the docker version? I’m on the regular windows edition now and I don’t have a c:\snapshot folder. Would you mind checking to see if you have these missing files or folders on your installation?

Thanks!